Om Beauty for my skin

min vision


Varför ska det vara svårt när det kan vara enkelt? Det naturen skapar det kan naturen bryta ner. Med rena råvaror kan vi på ett skomsamt sätt tvätta, återfukta och smörja oss vår hud samtidigt snäll mot planeten och djuren. Därför har jag valt att använda ekologiska och veganvänliga produkter. Utan konstgjorda ämnen, som ofta är skapade i lab som naturen har svårt att bryta ner och som inte är testade på djur. Vårt mål är att alltid se det från ett hollistisk perspektiv.

 

Jag som driver Beauty for my skin heter Miki Tran och är Diplomerad Ekologisk hudvårdsterapeut och Lymfmassör från Axelsons Gymnastiska Institut i Stockholm, 2015.

Min resa inom hudvård började när jag själv inte hittade någon hudvård som passade mig. Jag kände mig torr och stram i huden efter rengöringen, ibland kunde jag även flagna på vissa områden. Att smörja in ansiktet direkt efter rengöringen var ett måste. När jag började på Axelsons Gymnastiska Institut kom jag i kontakt med att jobba med OMC, Oil Cleansing Method  och blev helt såld av det konceptet. Idag kan jag inte tänka mig att använda något annat än oljor. Min hud är mer balanserande, har mer lyster, mjuk och lena, mindre pormaskar men framför allt fin och frisk.

 

Varför ekologisk hudvård?


Huden påverkas av vår omgivning och vår miljö vi lever i, inte bara utav det vi tvättar och smörjer oss med.

De konventionella produkterna innehåller olika konserveringsmedel, emulgeringsmedel, andra tillsatser och syntetiska ämnen för att tvinga vissa ämnen att blanda sig med varandra som t.ex vatten och fett som finns i en kräm/lotion. Många produkter innehåller även mineralolja, som är en råvara som kommer ifrån bensin industrin, den lägger sig som ett täcke på huden och täpper till.  Den är vilseledande och beroende framkallande då den ger en insmörjande känsla men ingen näring. Effekten  blir att vi måste smörja oss om och om igen vilket gör att vi rubbar hudens egna produktion av sebum, talg. Huden tror att tror att den är skyddad med ett lager av en fetsyramantel och ger hjärnan signaler om att inte producera mer talg sedan så tvättar vi oss ofta med alldeles för starka ämnen som torkar ut huden och så går det signaler till hjärnan att producera mer talg för här är det supertort. Huden kommer i oblans.

 

OCM, oil cleansing method en växande tränd inom hudvård och går ut på konceptet lika löser lika. Med  OCM tvättar på ett skonsamt sätt bort smuts, fett och smink (smink innehåller fett) utan att  torka ut eller rubba hudens pH-balans. Oljorna och dess näring går ner på djupet, ger mer lysten men viktigast av allt så täpper den inte till utan låter huden andas. Huden behöver fukt och fett men olja och vatten inte blandar sig med varandra därför får vi applicera dessa separat i form av ansiktevatten även kallat hydrolat och sedan ansiktsoljan. Hydrolat återfuktar huden men förbereder också huden att lättare absorbera oljorna. Huden känns lite fuktig och lite fet precis så som den ska kännas.

 

  • En frisk hud är en hud i balans.

Ämnen som kan finnas i dina kosmetika produkter:


Ftalater

Används som doftbärare i bland annat parfym och andra kosmetiska produkter med doft. Det misstänks vara störande för hormonerna.

Glycerin

Ett konsitensmedel som förhindrar produkten att avdunsta fukt och hårdna.

Parabener

Ett vanligt konserveringsmedel i produkter där man vill undvika tillväxten av bakterier och mögel. Detta ämne misstänks vara störande för hormonerna.

PEG

Ett ämne skapat i labb och är bra på att blanda ihop vatten och fettämnen, den används även som mjukgörare och rengörande tensid, (det som skummar i en rengöringsprodukt).

Petroleum / mineralolja

Även kallat vaselin, paraffin som förekommer i våra produkter ger en insmörjande effekt men tillför ingen näring och täpper till. Petroleum är även en restprodukt från bensinindustrin vilket inte heller är bra för vår miljö. Finns ofta i våra kosmetika produkter.

Phenoxyetanol

Ett syntetiskt konserveringsmedel som kan irritera huden och ögonen. Den kan även framkalla eksem. Finns i våra kosmetika produkter.